Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

Retete Culinare - Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

Ingrediente pentru Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

  • Pui proaspat 800 g ( sau 3 bucati piept de pui prajit separat in tigaie pana prinde o    culoare aurie-maronie)
  • Ceapa salota 75 g, taiata felii
  • Usturoi 40 g, tocat marunt
  • Chilli 40 g pisat mare
  • Lemon grass 1 bucata, taiat felii subtiri
  • Frunze de lamaie 40 g, fasii subtiri
  • Ceapa verde 40 g, taiata cubulete
  • Zeama de lamai 30 g
  • Ghimbir 20 g, ras
  • Rosii 1-2 bucati taiate cubulete
  • Ulei 1 dl
  • Morcov/Praz 40 g
  • 1 felie de lamaie
  • 1 ridiche

Mod preparare Ayam Rica-Rica (Pui fript si condimentat cu chilli)

Bucatile de piept de pui se pun la prajit separat in ulei, se lasa pana prind o culoare frumoasa aurie-maronie, dupa care se scot pe servetele absorbante pentru a indeparta surplusul de ulei.

Intr-o alta tigaie se inginge uleiul si se soteaza ceapa salota, ustoroiul,chilli, lemon grass si ghimbirul, se amesteca bine si se lasa sa se amestece aromele. Se adauga si carnea de pui, se continua prajirea, se amesteca bine cu condimentele, se acopera cu un capac si se continua prajirea, se incearca cand este gata se ia de pe foc si se lasa in asteptare. Se asezoneaza si se serveste fierbinte.

Se poate servi cu garnitura de legume, morcovi taiati bare, fire de praz taiat tot bare, se soteaza un pic , dupa care se face un inel din lamaie se introduc legumele care in prealabil au stat pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de ulei, si se poate servi, ca in imaginea alaturata.

Pentru design am ornat cu o ridichie. Se poate adauga inprejurul preparatului coriandru uscat.

Va doresc pofta buna.

Posted in Retete Pui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories