Cighiri din organe de porc

Retete Culinare - Cighiri din organe de porc

Ingrediente pentru Cighiri din organe de porc

  • ficat de porc sau vita -300gr.
  • plamani – 200gr.
  • inima – 200gr
  • carnita de porc-200gr.
  • prapor- 500-700 gr.
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 1 caciulie de usturoi
  • condimente :
  • frunza de dafin
  • piper in boabe aromat
  • sare
  • piper negru macinat
  • ulei pt prajire

Mod preparare Cighiri din organe de porc

Praporul se pune in apa rece pe vreo 15 minute.
Toate maruntaiele e necesar sa le spalam bine sub jet de apa si le lasam sa se scurga bine .Carnea ( optional ) se taie in bucatele mai mici.

Ceaunul se incinge bine cu ulei, se adauga toate maruntaiele taiate bucati mari 3-5 cm si se pragesc la foc mare , undeva 5-7 minute pina se rumenesc putin. In acest timp se curata ceapa , se taie marunt si se pune la prajit in ceaun. Totul se amesteca cu o lingura de lemn .

Dupa 15 minute ( in total) de prajire adaug apa ferbinte ,atit  cit sa acopere maruntaiele in ceaun , adaug usturoiul curatit in catei intregi, frunza de dafin, piperul in boabe, putina sare. Acoper cu un capac si le las sa se inabuse 15 minute. Totul se raceste, si dupa aceia se toaca in masina de carne cu tot cu uleiul si ceapa, usturoiul. Alte gospodine procedeaza in alt fel- toate bucatile de organe le fierb in apa cu sare si condimente , pe urma le taie in bucatile foarte foarte mici si formeaza cighiri pentru prajire. . La dorinta.

In vasul cu organe se adauga ouale, piperul negru macinat, sare dupa gust . La dorinta se mai adauga bucatelele de carne prajita aparte. Se amesteca foarte bine tocatura pentru cighiri.

Se formeaza parjoale de forma mari si rotunde si se invelesc in bucatele de prapor , fiecare in parte.
Dupa ce ati invelit toate cighirile – la dati la rece pe o ora sa se prinda bine.

Se incalzeste tigaia bine cu ulei, si se pragesc pe o parte si alta , atit timp cit se rumenesc bine pe o parte si alta.

De asemenea , se poate prepara o portiune de cighiri mai mare si o parte se poate ingheta la frigider, pe urma le dezghetati si prajiti.
Alt mod de pastrare- se pot praji toate cighirele si se pun la pastrare in untura de porc. Dupa aceia se incalzesc si se servesc la masa cu cartofi fierti in coaja si muraturi.

Este o mancare foarte gustoasa si sanatoasa  si se prepara in fiecare casa , atunci cind se taie porcul.

Posted in Retete Mezel de casa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories