Mancarica de castraveti murati cu pui

Retete Culinare - Mancarica de castraveti murati cu pui

Ingrediente pentru Mancarica de castraveti murati cu pui

  • 4 ciocanele de pui
  • 500 g castraveti murati in saramura
  • 2 cepe
  • un ardei capia
  • 3 catei de usturoi
  • o cana cu vin alb
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 lingura cu faina
  • o legatura de marar verde
  • o frunza de dafin
  • 2 linguri cu ulei
  • sare
  • piper
  • 1Nu se mai adauga sare la mancare dacat daca este necesar.

Mod preparare Mancarica de castraveti murati cu pui

Castravetii murati se taie rondele de jumatate de centimetru, se spala cu apa rece si apoi se scufunda intr-o craticioara cu apa clocotita. Se lasa acolo 15 minute, apoi se scurg si se spala iar cu apa rece.

Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca cubulete, la fel si ardeiul capia. Intr-o cratita se incinge uleiul, se prajesc putin pulpele de pui spalate bine, se adauga ceapa si usturoiul si se stinge cu vinul alb. Se adauga si ardeiul capia si se lasa la fiert 5 minute. Se adauga apoi rondelele de castraveti murati, se mai pune o cana cu apa fiarta si se lasa sa fiarba la foc mic 20 de minute. Se condimenteaza. Bulionul se freaca cu faina si se dizolva intr-o ceasca cu apa fierbinte, apoi se toarna in mancare. Se amesteca in continuu, se mai lasa putin la fiert si se stinge focul. Se presara mararul tocat fin.

Posted in Retete Pui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories