Prajitura cu bezea si nuca de cocos

Retete Culinare - Prajitura cu bezea si nuca de cocos

Ingrediente pentru Prajitura cu bezea si nuca de cocos

  • Ingrediente pentru foi:
  • 150 g unt sau margarina
  • 150g zahar pudra
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg smantana
  • 2 linguri cacao
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 linguri faina
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • Ingrediente pentru bezeaua de cocos:
  • 6 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca de cocos

Mod preparare Prajitura cu bezea si nuca de cocos

-se amesteca bine ingredientele de mai sus si se imparte aluatul in doua

-se intinde o parte din aluat ,intre doua foi de plastic ,se asaza in  tava unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt 

- peste aceasta se asaza bezeaua din nuca de cocos

-albusurile se bat spuma ,se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta este topit complet,se adauga nuca de cocos si se omogenizeaza compozitia.

-peste bezea se asaza cea de-a doua foaie

-se da la cuptor pentru 20-25 min la 180de grade.

-se lasa la racit Intre timp preparam

crema

-se mixdeaxa bine ingredientele de mai sus -se pune la baie de aburi pana se ingroasa

 -se lasa sa se raceasca

-se mixeaza untul,adaugandu-se cate o lingura din compozitia fiarta

-peste blatul racit se asaza in strat uniform crema ,se rade ciocolata din belsug si se da la rece pentru cel putin 2 ore.

-se portioneaza cu un cutit foarte ascutit.

Posted in Retete Prajituri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories