Sarmale moldovenesti

Retete Culinare - Sarmale moldovenesti

Ingrediente pentru Sarmale moldovenesti

  • 1 kg carne tocata(porc+vita)
  • 2 cepe mari
  • 1 fir de praz
  • un morcov
  • 1 gogosar
  • 1 cana de orez
  • zarzavat verde (marar si patrunjel)
  • sare, piper
  • frunze de vita, varza
  • 4 linguri pasta tomate
  • o lingura faina
  • 4 linguri ulei
  • apa si bors

Mod preparare Sarmale moldovenesti

Se toaca ceapa si prazul, se da prin razatoare morcovul si se taie marunt gogosarul dupa care se trag toate  in ulei pana se inmoaie apoi se adauga orezul (bine spalat) impreuna cu o cana apa. Se lasa pe foc pana se umfla orezul dupa care se da deoparte  adaugand carnea, verdeata, faina, o lingura de pasta de tomate, sarea si piperul. Se impacheteaza sarmalele in foi, se aseaza intr-un ceaun de tuci, se acopera cu apa si borsul in care am amestecat si cele 3 linguri de pasta de tomate si si se dau la cuptor acoperite cu un capac ,la foc mic pentru 2 ore. Dupa acest timp se scot din cuptor si se servesc cu mamaliguta. Pofta buna!

Posted in Retete Mancaruri cu carne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Categories